Terhességi naplóm

Terhességem és babáink történetét dokumentálom ezen oldalon, hogy mások is megtudják, mi a valóság...

Szerzők

Rég írtam, hát ismét itt vagyunk...

2012.06.13. 18:13 - Cty

Éljenek a borongós hétköznapok... Sok minden történt az elmúlt pár napban. Vettünk babakocsit például. Hát a panellakásokat nem az ikres családoknak tervezték, az egyszer biztos. No mindegy, majd csak megbirkózunk ezzel is, ahogy minden mással... Telnek a hétköznapok, és most még meleg sincs, bár ez a fránya eső ne esne szinte mindennap, a pára kikészít. 

Amióta utoljára jelentkeztem, nem sok minden változott... Az eddigi terhességi tünetek szaporodtak csak. Most olvastam, hogy összesen 30 tünet van, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam, mert talán a harmadával küszködöm, és azokat is elég jól viselem... Felsorolnám az összeset és kiemelem a sajátjaimat (forrás: kamaszpanasz.hu): 

Mértéktelen böfögés, mértéktelen szellentés, székrekedés, aranyér, vérző íny, fájó, feszülő mellek, nyáladzás, ugyanis a terhesség során a tested több nyálat termel, mint egyébként, hatalmas, sötét mellbimbók, amelyekből folyadék is szivároghat, fémes érzés a szájban, túlzott izzadás, hányinger, émelygés, szokatlan szagú vizelet, fokozott érzések, hangulatingadozás – bármikor változhatsz egy duzzadt romhalmazzá, vagy abból egy minden indok nélküli ideges hisztigombóccá, alhasi görcsök, amelyek hasonlítanak a menstruációsgörcsökre, de nem hagynak alább pár nap elteltével sem, megduzzadt lábfejek, szagérzékenység, gyorsabban növekedő testszőrzet, ami sötétebb és vastagabb szőrszálakkal is járhat, csöpögő, eldugult orr, még ha nincsenek is más náthára jellemző tünetek, hangos tüsszögés, köszönhetően a csöpögő vagy eldugult orrnak, az ínyeden lévő érzékeny kitüremkedések, melyek véreznek, ha megérinted őket a fogkeféddel, viccesnek tűnő bélmozgások – egyes nőknek nyálkássá válik a széklete, sötét, látható vénák a melled, hasad, lábaid körül, ugyanis itt a véred szupererősen pumpálódik és dolgozik a babáért, szédülés, mintha elájulnál egy egyszerű felállástól is, a bőr megnyúlásának jelei a hasadon – ezek a csíkok az életed végéig rajtad maradhatnak, szemölcsök a melled, nyakad vagy karod környékén, a hormonoknak köszönhetően, folyamatos pisilési inger, ami az éjszaka közepén is felébreszthet, felesleges testszőrzet, ami a hasadon, álladon, ajkaid felett jelenhet meg, hüvelyi váladék, korpa, nagyobb mennyiségben, mint szokásos esetben, akné, szintén sokkal nagyobb mennyiségben, mint általában.

Párom szerint hisztis vagyok, szerintem meg csak voltam, az elmúlt 4-5 napban már nem jellemző. Feszül a pocakom és alhasi mozgásokat is érzek, de szerintem ezek még nem rúgások, csak mozgások. Jövőhét kedden megyünk ultrahangra, már alig várom, rég láttam őket és most végre párom is Velünk tart... Jó lenne már tudni, milyen neműek...  De jól vagyunk... Csak feltételezem, hogy benn is minden rendben mindkét babával, mert néha a pocakom bal, néha a jobb oldalán érzek "fájdalmat"...

Ígérem, az ultrahang vizsgálat után írok újra...

A bejegyzés trackback címe:

https://ctyterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr704586272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása