Terhességi naplóm

Terhességem és babáink történetét dokumentálom ezen oldalon, hogy mások is megtudják, mi a valóság...

Szerzők

Szeretném bemutatni a Kovács ikreket...

2012.05.07. 17:51 - Cty

És eljött a nap, amit annyira vártam... Izgatottan, szétizgulva az agyamat. Elmesélem a napi napot, aztán kaptok egy kis ízelítőt a Kovács ikrekből... :)

Reggel 5:40 kelés... Nah, jó, bevallom, egy 10 perces "szundi" még belefért, de az is úgy, hogy Édesanyám hívott mobilon, hogy biztos keljen, ne késsek, el ne aludjak. 6:10-kor találkozás Édesanyámmal és indulás a genetikai ultrahangra... Odaértünk, vártunk sokat, aztán a kapott 7:15-ös időpont helyett 7:50 körül behívtak és hát jött a nagy vizsgálat... Hüvelyi ultrahang volt... És hál'Istennek minden rendben van... A leletemen szó szerint idézem, ez szerepel:

[...] Kettő élénken mozgó magzat. Átlagos magzatvíz. A lepény a hátsó falon tapad.
"A" magzat BPD: 20,6 mm; CRL: 57,8 mm; NT: 1,0 mm.
"B" magzat BPD: 20 mm; CRL 56,6 mm; NT 1,1 mm.
Vélemény: A biometriai adatok alapján 12 hetes terhességnek felel meg. Gemini.
A szülés várható ideje: 2012. november 17.  [...]

BPD, azaz a két halánték közötti távolság. CRL, azaz ülőmagasság. NT, azaz tarkóredő vagy nyaki redő vastagság. Gemini, azaz ikrek.

Annyira érdekes volt látni, ahogy a nagyobbik babám rugkapál és izeg-mozog, miközben ebből én nem érzek semmit, a kisebb babóca pedig alukált, az istenért nem akart az oldalára fordulni... De megható egy élmény, ahogy láttam őket, küszködtem a könnyeimmel, hogy mindent lássak a nagy tévén, ami a kismamáknak lett felszerelve, hogy ugyanazt láthassák, amit a doktorok. Egész nap a képeiket nézegettem.

Jah, és még a főnököm főnöke is behívott és mondta, hallotta a hírt és gratulál. Megnyugtatott, hogy mindenben megértő és toleráns lesz, adott tanácsokat is, mert már sok kismama volt a beosztásában, és hogy várnak vissza majd a babázós korszak után... 

Szóval a mai nap az egész napos esőzések ellenére életem eddigi leginkább elfelejthetetlen és legboldogabb napja. És jöjjön a beígért ízelítő a Kovács ikrekről:

picibaba1.jpg

picibaba2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ctyterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr504494488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása