Terhességi naplóm

Terhességem és babáink történetét dokumentálom ezen oldalon, hogy mások is megtudják, mi a valóság...

Szerzők

Hát nincs sok fejlemény, de azért írok...

2012.04.21. 15:05 - Cty

Túl vagyunk párommal a nagy bejelentéseken, mindenki iszonyat cukin fogadta, és mindenki gratulált. Baráti kör, családtagok, szerettek, fontos emberek.

Nagyon izgulok, hogy jövőhét csütörtökön mit mondd a doki, akkor megyek vissza ultrahangra. Remélem még mindig ketten vannak és ketten is maradnak. A neten millió cikket, fórumot elolvastam, és sajnos belebotlottam pár olyan történetbe, amin nem kicsit elkönnyesedtem...

Tüneteim... Hát már az émelygés és hányinger a korai órákra összpontosul, nem egész napos, emiatt egész jól kontrollálom már... A testemen nem érzek változást, egy dolgot leszámítva: szorítanak a nacik, szóval shoppingolás várható záros határidőn belül.

Amit tudok magamról (hozzáteszem, ikerterhességnél mindig korábban jönnek a babák): Betöltöttem a 10. hetet. A petezsák ilyenkor 4 centi kb., a magzat kb. 3 centis, kb. 7-9 grammos és a koponyán belül elkülöníthetővé válik az agyvíz termelődéséért felelős ún. plexus chorioideus, valamint a hátsóagy. A végtagok különálló mozgása is megfigyelhető. Számos belső szerv el kezd működni, az embrió vizeletet termel, mely hozzájárul a magzatvíz keletkezéséhez. A szív már majdnem teljesen négyüregű.

A bejegyzés trackback címe:

https://ctyterhes.blog.hu/api/trackback/id/tr414464924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása